HANDLEDNING 1 - INTRODUKTION TILL MATCHED BETTING

Med ProfitClub är det enkelt| spännande | riskfritt att tjäna en extra inkomst

ATT SÄTTA IGÅNG

Matched Betting kan verka förvirrande till en början men du kommer bli överraskad av hur fort det går att förstå och du kommer att undra varför det inte är fler som gör det.

Grundprincipen är denna: Matched Betting använder enkel matematik för att garantera en vinst från spelbolagsbonusar genom att täcka alla möjliga utfall av en händelse.

Den här första handledningen är rätt så lång men lär dig det grundläggande även om du aldrig placerat ett spel förut. Du kanske inte förstår Matched Betting helt och fullt när du först läser om det men det är okej. Vi guidar dig genom varje steg av processen och bara du följer instruktionerna noggrant så har du tjänat dina första 120-250 kr inom 30-45 minuter.

För att börja behöver du följande:

  • Lite tid och tålamod – det krävs en liten ansträngning från din sida men det kommer snabbt att bli lättare och lättare.
  • En dator med internetanslutning. Du kan använda surfplatta eller telefon också men det är lättare med en dator.
  • Lite pengar att börja med. Vi rekommenderar 500 kr eftersom det är maxbeloppet du behöver för att slutföra det första erbjudandet.
  • Ett svenskt bankkonto och en hemadress. Du behöver även vara över 18.
DET GRUNDLÄGGANDE MED VADSLAGNING

En vadslagning är när du försöker att förutsäga utfallet av en händelse. Det första du behöver förstå är att varje vadslagning har två sidor. Huruvida det är med en vän eller ett spelbolag så matchas alltid spelet du placerat på andra sidan. Om du placerar ett spel på 500 kr hos ett spelbolag för att t.ex. Hammarby ska vinna så ger du initialt 500 kr till dem. Spelbolaget tar de 500 kronorna men måste också se till att de har tillräckligt med pengar om Hammarby vinner för då måste de ge tillbaka de 500 kronorna plus vinsten. Det är viktigt att notera att om det blir oavgjort så behåller spelbolaget de 500 kronorna. Eftersom spelbolaget spelar mot att Hammarby vinner så är varje möjligt utfall täckt.

Att förutsäga att något kommer att inträffa kallas BACKSPEL.

Att förutsäga att något INTE kommer att inträffa kallas BOKSPEL.

När vi matchar ett BACK- och ett BOKSPEL, möjliggör vi det för oss att få bonusen som spelbolaget erbjuder som vinst.

Det är det som är grunden i Matched Betting.

ODDSBÖRSER

När du placerar ett spel med ett spelbolag så placerar du alltid ett backspel. Du backar utfallet du tror kommer att inträffa. Spelbolaget lägger automatiskt ett bokspel eftersom det spelar emot samma utfall. Spelbolaget vinner när dess bokspel vinner och förlorar när backspelet vinner.

Oddsbörser som Betfair och Smarkets lägger inga bokspel själva. Istället erbjuder de en plattform där användare kan lägga upp sina egna odds i förhoppningen att de kommer att bli matchade av en annan användare. De har inget intresse i vilken sida som vinner eftersom deras pengar kommer ifrån provisionen som tas ut på varje vinnande spel (5% för Betfair).

När någon föreslår ett backspel på en oddsbörs så har vi möjlighet att matcha detta med ett motsvarande bokspel själva. Så om någon lägger upp ett spel på att t.ex. Hammarby ska vinna så har vi möjlighet att spela rollen som spelbolag och spela emot detta utfall genom att matcha deras spel.

Det betyder att vi kan placera ett backspel med ett spelbolag men sedan boka spelet med oddsbörsen för att täcka alla möjliga utfall. Detta brukade vara svårt och tidskrävande men vår mjukvara skannar spelbolagen och oddsbörserna hela tiden och kalkylerar exakt vilka back- samt bokspel man ska lägga.

ODDS OCH EXPONERING

Om du är ny på detta kan odds verka förvirrande. Du kanske har hört odds läsas ut som bråktal som 4/1 eller 11/4. Detta gör det svårare än det är så vi använder aldrig bråktal i Matched Betting utan vi använder odds i decimaltal.

Det viktigaste du behöver veta om decimalodds är att de mäter hur sannolikt det är att något kommer att inträffa. Ju högre siffra, desto mindre sannolikt.

Om du satsar 500 kr på t.ex. Hammarby på 3,0 i odds och de vinner så kommer du att få 1500 kr i ÅTERBETALNING.

(SATSNING x DECIMALODDS) = ÅTERBETALNING

Samtidigt kommer spelbolaget att förlora 1000 kr. Detta är exponeringen som är beloppet som BOKAREN riskerar att förlora. Exponering är viktig att förstå eftersom du kommer att placera ett bokspel emot varje BACKSPEL. Det är också väldigt lätt att räkna ut:

(SATSNING x DECIMALODDS) – SATSNING = EXPONERING

Exponeringsdelen av oddsbörsen kan ofta orsaka förvirring. Det kan vara lite läskigt till en början när man ser en hög exponering i oddsbörsen men kom ihåg att om du förlorar exponeringen i oddsbörsen så vinner du de pengarna hos spelbolaget.

HUR MATCHED BETTING FUNGERAR

Det finns över 20 spelbolag som verkar i Sverige och majoriteten av dem har både stora nykundsbonusar såväl som fortsatta erbjudanden som vi kan dra nytta av.

Till exempel erbjuder BWIN 250 kr gratis om du gör en insättning på 250 kr. Du skulle kunna placera detta som ett spel och hoppas på att vinna men det finns en stor risk att du förlorar både din insats och din bonus. Istället placerar vi ett backspel för exempelvis Hammarby med BWIN på 500 kr på odds 2,5 och så placerar vi samtidigt ett bokspel på samma odds på en oddsbörs.

Genom att placera ett backspel och ett bokspel spelar det ingen roll vad resultatet blir eftersom att vad som än händer så tar de ut varandra. Du kommer inte att göra någon vinst eller förlust med dina egna pengar men du kommer att kunna behålla 250-kronorsbonusen från spelbolaget.

I verkligheten är det svårt att få exakta matchningar så för varje spel är det sannolikt att behöva ta en liten kvalificeringsförlust men du kommer att kunna behålla mellan 70-95 % av varje nykundsbonus som vinst. Eftersom de flesta spelbolag har en nykundsbonus på 1000 kr eller mer så ger det dig en vinst på mellan 700-950 kr på ett erbjudande.

Handledning 2: Spelbörsen